En klanner er en lille bille, som kan stamme fra fødevarer. Desuden kan den også stamme fra en duerede på loftet eller døde mus under gulvet, idet den tiltrækkes af rester fra døde dyr. Flæske/Husklanneren spiser forskellige former for fødevarer, heriblandt hunde- og kattefoder, røget kød, kiks, havregryn samt tør ost. Klanneren er desuden positivt stemt overfor tørre kødrester såsom hud og brusk. Pelsklanneren derimod lever primært af organiske rester, frø, krummer og døde insekter.
Der findes typisk 4 forskellige typer af klannere, som folk plages af.
- Flæskeklanner (Sort brunlig med et beige bånd midt på kroppen med 6 sorte pletter)
- Husklanner (Sortbrun)
- Brun pelsklanner (Brun)
- Pelsklanner (Sortbrun)
Klannerens larver
Klanneren formerer sig ved at lægge æg, som udklækkes som larver. Processen fra æg til bille tager ca. en måned og klanneren ender på knap 10 mm i længden. Selve larven, der kan blive op til 15 mm, har brune lange børster ud fra dens leddelte krop. Ved forpupningen søger larven ofte ned under gulvet/i sprækker for at blive til en decideret bille. Pelsklanneren er en smule mindre end de ovenstående mål, som primært dækker over Flæske- og Husklanneren.
Hvilken type bille?
Hvis du har problemer med at finde ud af eksakt hvilken type bille som du måtte behøve bekæmpelse til, kan du først og fremmest kigge vores sektion om biller igennem under menupunktet Insekter > Biller.
Kontakt os for en professionel bekæmpelse
At bekæmpe klannere kan være en uoverkommelig opgave for en privat person. Selv for en professionel er det en svær, men dog overkommelig opgave, da man aldrig kan være sikker på at ramme alle larver under gulvet i første forsøg med bekæmpelsen.
Kiltin bekæmper alle slags biller og har mangeårig erfaring indenfor netop professionel sprøjtebehandling af bl.a. klannere. Du skal derfor være meget velkommen til at kontakte os for at få et uforpligtende tilbud på dit akutte problem med klannere samt dertilhørende rådgivning om forløbet. Dette kan gøres pr. mail kiltin@kiltin.dk eller tlf. 47 10 72 00.