Har du problemer med myrer, eller vil du blot gerne forberede dig til næste gang de små kryb flytter ind i din bolig, så læs med her. Du får både råd til at forebygge en kommende myreinvasion samt til at fjerne myrerne, hvis de allerede har gjort deres indtog.
To overordnede strategier
Overordnet set er der to gode strategier, du kan tage i anvendelse, når du skal gøre op med myrerne. Du kan vælge at enten:
- Ødelægge myreboet
- Bekæmpe myrerne med insektmidler
Tegn på myrer
Tegnene på at man har fået besøg et myresamfund er ikke raketvidenskab. For eksempel kan man opdage dem, hvis der ligger sand eller lignende på gulvet, særligt nær paneler og sprækker. Derudover, hvis du er rigtig uheldig, kan du jo finde myrer i din mad (og ja, så har du jo desværre myrer!). Så slemt behøver det dog formentlig ikke at gå hvis du følger nogle simple råd.
Hvorfor kommer myrerne?
Som regel går myrerne ind i vores huse for at finde føde og netop derfor er det også vigtigt, at vi sørger for, at der så vidt muligt ikke er mad tilgængelig for myrerne. Hvis du nogensinde har prøvet at spilde et glas cola på et gulvtæppe og ikke få det gjort helt rent, ved du formentlig også, at myrerne især bliver begejstrede, når de kan få fat på noget sukker.
Hvordan kommer de så ind i huset? Myrerne er jo desværre ikke så høflige, at de kun kommer på besøg, når hoveddøren står åben. Har du før haft besøg af disse små kryb, har du måske også allerede oplevet, at de kan finde på at komme ind gennem små gange i muren. Hvis du opdager, at det er sådan, de kommer ind, kan det i nogle tilfælde hjælpe at sætte noget fast oven på hullet eller sprækken, hvor du ved eller har mistanke om, at myrerne gør sin entré.
Det kan du gøre mod myrerne
Der er mange forskelligartede ting, du kan gøre mod myrer i huset. Her er nogle eksempler:
- Såfremt det er muligt, bør du først og fremmest finde myreboet. Det er den måde, du kan være mest sikker på at få bugt med myrerne. Somme tider kan myreboet tænkes at være ude i jorden ude foran muren, og dermed er der også mulighed for at få ødelagt det.
- Bloker for indgangen. Som vi skrev ovenfor – hvis du ved, hvor myrerne trænger ind henne, kan du med fordel blokere for revnen. Du kan dog ikke være sikker på, at dette løser problemet, så derfor bør du nok også anvende nogle af de andre teknikker.
- Sæt en myrelokkedåse, der hvor myrerne er. Dette får ikke nødvendigvis myrerne til at afholde sig fra at gå ind i huset, men denne effekt kan det godt have i nogle tilfælde. Derudover giver det dig noget tid at løbe på, ved at du får dræbt nogle af de myrer, der kommer ind i huset. I løbet af den tid kan du jo så passende tage nogle af de andre råd i brug.
- I nogle tilfælde kan det desværre blive nødvendigt at skride til store handlinger, eksempelvis at brække gulvet op. Det kan der blive behov for, hvis det viser sig at myreboet er under gulvet. I nogle tilfælde kan det måske gå hen og blive dyrt og omstændeligt at brække gulvet op, og derfor kan dette være et eksempel på en situation, hvor det er en god idé at kontakte en skadedyrsbekæmper for at blive sikker på, hvor myreboet er placeret, inden man går i gang med at brække noget op.
Vi håber, vi har hjulpet til, at du kan slippe for myrer i boligen. Det er aldrig de sjoveste at skulle dele sit slik med.
Der findes i øvrigt mange flere råd på blogs rundt på nettet, som det kan anbefales også at kigge på. Derudover skader det aldrig at ringe til en skadedyrsbekæmper og få lidt gratis vejledning.